OVER DE BAKKERIJ

‘Natuurlijk’ gezoet en ongeraffineerd
Billy’s Farm is hét merk voor lekkere biologische koekjes gezoet met siropen uit graan en fruit waardoor er een natuurlijke smaak ontstaat. Ook proef je hierdoor de ingrediënten beter dan de gangbare, vaak suikerrijke koekjes en is het een alternatief voor mensen die gewone suiker niet goed verdragen, bijvoorbeeld vanwege een instabiele bloedsuikerspiegel. “Maar het blijft een natuurlijk lekker tussendoortje!”

Plantaardig
Onze bakkerij bevat alleen zorgvuldig geselecteerde plantaardige grondstoffen. Alle koekjes zijn hierdoor volledig plantaardig en dragen het Vegan Keurmerk. Zo zijn ze geschikt voor een Veganistisch leefpatroon en mensen met een melk of ei allergie. 

Biologisch

Het hele assortiment Billy’s Farm draagt het Europese Bio-logo. Dat wil zeggen dat de ingrediënten afkomstig zijn van biologische landbouw en hierop gecontroleerd wordt door de Nederlandse bio controle SKAL. Dit is duurzaam en past bij een milieubewuste levensstijl. Wij sluiten ons hierbij aan: biologisch is gewoon lekkerder!

Bakkerij Billy's Farm

Ingrediënten

Granen
Onze granen zijn afkomstig uit de molen, hierdoor blijven smaak, kleur en structuur het beste behouden. Wij kiezen veelal voor volkoren, puur gemalen graan boordevol vezels. Omdat iedere graansoort zijn eigen specifieke vezels en voedingsstoffen bezit, gebruiken we meerdere graansoorten en zijn onze koekjes met Spelt vrij van Tarwe zodat ze direct geschikt zijn voor mensen met een tarwe-allergie.

Maar waarom staat op de verpakking dan ‘Spelt(TARWE)meel’?
Spelt, kamut en durum granen zijn afkomstig van de tarwe familie. Het is wettelijk verplicht geworden deze afkomst te vermelden in de ingrediëntendeclaratie. Het betekent dus niet dat er tarwegraan in de producten is verwerkt, maar dat de juiste wettelijke eisen op de verpakkingen zijn toegepast.

Palmolie – RSPO gecertificeerd 
Een deel van onze koekjes worden gebakken in ongeharde RSPO gecertificeerde palmolie. Het bevat veel vitamine E wat de vorming van vrije vetzuren en oxidatie tegengaat. Het is een ideaal ingrediënt om mee te bakken omdat het goed verhit kan worden zonder dat er schadelijke (transvetten) stoffen ontstaan.

Wat betekent RSPO gecertificeerd?
Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) is een organisatie die ervoor zorgt dat plantages niet uitbreiden ten koste van tropisch regenwoud en gebieden met hoge biodiversiteit. Wij zijn hiervoor gecertificeerd en gebruiken uitsluitend duurzame palmolie.

Kokosolie
Het andere deel koekjes wordt gebakken in ongeharde kokosolie. Dit bevat o.a. middellange verzadigde vetzuren waardoor het niet cholesterol verhogend is, sneller wordt opgenomen, alleen voor verbranding gebruikt wordt en niets als vetreserve. Kokosolie is ook stabiel bij verhitting, juist vanwege die verzadigde vetzuren.

Doordat wij en de bewuste consumenten steeds vaker kiezen voor kokosolie wordt er bij ons jaarlijks steeds minder palmolie gebruikt. Ondanks dat wij voor duurzame palmolie kiezen zorgen we op deze manier ook voor een vermindering van ons palmolie gebruik. Wij zijn niet voor een wereld zonder palmolie maar wel voor een wereld met minder palmolie, zodat het verantwoordelijk kan en altijd van duurzame oorsprong is.

KWALITEIT & HYGIËNE

Via de Hygiënecode voor bakkerijen hebben wij een goed functionerend voedselveiligheidsplan. Hierin staat beschreven hoe onze bakkerijwaren moeten worden bereid, verwerkt, behandeld, verpakt, vervoerd, gedistribueerd en verhandeld.

Onze bakkerij heeft deze inspectie met succes doorlopen: dit geeft de consument de garantie dat de heerlijke koekjes van Billy’s Farm volgens de eisen van de Hygiënecode zijn bereid.

Bakkerij Billy's Farm

Ontstaan familiebakkerij

Ontstaan familiebakkerij

Door de gedrevenheid van Klaas Bil en zéér gepassioneerd voor het bakkers vak ontstonden rond 1985 op een boerderij nabij Oudkerk aan de Elfsteden route in Friesland de eerste koekjes, door deze unieke locatie ontstond de merknaam Billy’s Farm. Op deze locatie werd onder meer de vertrouwde Mueslikoek ontwikkeld, die hedendaags nog wordt gebakken. Vanaf het begin waren de familieleden actief in de bakkerij en speelden zo een belangrijke rol bij het ontstaan van Billy’s Farm.

Sinds 2018 is de 2e generatie aan zet met de gebroeders Guido en Sander Bil. De missie en visie van de broers? Als bakkerij meegaan met de tijd van nu en de actualiteit in de producten en processen doorvoeren, alleen perfecte recepturen, een goed afbakproces en de zorgvuldige selectie van grondstoffen maakt dit mogelijk. Altijd is de ambachtelijke kwaliteit het uitgangspunt met als missie de koekjes eenvoudig verkrijgbaar te maken voor iedereen!

downloads

Vegan certificaat

Certificaat Foodbase

Certificaat RSPO

Certificaat SKAL